Izložba „Zlatno doba Leskovca (1918-1941)" Beograd

U holu RTS-a u Beogradu 28.01.2015.godine otvorena je izložba „Zlatno doba Leskovca (1918-1941)” u organizaciji Narodnog muzeja Leskovca. Izložba je deo projekta čiji je autor Zvonimir Šimunec. Autori izložbe su Mira Ninošević i Veroljub Trajković, istoričari i kustosi Narodnog muzeja.

Veliko interesovanje publike, savremenika toga doba kao i njihovih potomaka koji su došli u Beograd specijalno za ovu izložbu iz svih krajeva Srbije kao i bivše Jugoslavije.

 

Nikola Mirkov, v.d. direktora RTS, rođeni Beograđanin, osvedočeni prijatelj Leskovca koga naziva svojim zavičajem još iz vojničkih dana.

 

Aleksandar Vlajčić, v.d. direktora EPS-a Obnovljivi izvori, potomak porodice Vlajčić i rodonačelnika hemijske industrije u Leskovcu Jovana Vlajčića.

 

Milan Vlajčić, filmski i književni kritičar, potomak porodice Vlajčić i rodonačelnika hemijske industrije u Leskovcu Jovana Vlajčića.

 

Dr Miomir Marinković, praunuk Stevana Marinkovića Stojkovčanina, narodnog poslanika Liberalne stranke u doba Kralja Milana.

 

Prof. dr Momčilo Pavlović, direktor instituta za savremenu  istoriju, recenzent monografije „Zlatno doba Leskovaca 1918-1941“.

 

Sergej Šestakov, novinar RTS-a.

 

Mira Ninošević, direktor Narodnog muzeja u Leskovcu, koautor izložbe.

 

Veroljub Trajković, zamenik direktora Narodnog muzeja u Leskovcu, koautor izložbe.

 

Zvonimir Šimunec, autor projekta.

 

 

Ivana Ristić - odjava izložbe.

Leskovac.rs
previous arrow
next arrow
Slider